Povaha

Povaha

Chodský pes je temperamentní, bez známek nervozity, živý, ne však překotných reakcí, přirozeně sebevědomý a vždy dobře ovladatelný. Je dobře učenlivý, proto je schopen i náročného výcviku. Je i dobrým hlídacím psem, lze ho využít i jako psa asistenčního či záchranářského. 

Choďáky využijete nejen jako pracovní psy, ale i k agility, canicrossu nebo dogdancingu. Jde o opravdu inteligentní a všestranné plemeno, se kterým můžou začít i aktivní a důslední začátečníci. Je velmi silně citově vázán na svého majitele a jeho rodinu. Pro svou trpělivost a toleranci je skvělým společníkem pro děti, se kterými velice rád vymýšlí lumpárny. Většina choďáků s ostatními domácími zvířaty i s cizími psy vychází poměrně dobře. Chce to pamatovat na dobrou socializaci od štěněte.
 
Chodští psi jsou vynalézaví, takže i když máte psa na zahradě, je třeba ho zaměstnat. Když se začne nudit, vymyslí si vlastní zábavu, což se vám moc líbit nebude.
Jedná se o velice aktivní plemeno, se kterým je potřeba pracovat. Neznamená to však, že jste odkázáni na každodenní mnohakilometrové procházky. I choďáci si rádi poleží doma na gauči a sledují s vámi televizi:) Nejšťastnější jsou ve společnosti svého pána. Chodský pes má rád svou rodinu hezky pohromadě. Také na vycházkách má sklon shánět ji dohromady. Tedy doporučení – nechoďte s choďákem a rodinou na houby. Zblázníte se buď vy, jak vás bude neustále sdružovat do stáda nebo pes, že ho neposloucháte:))

Kontakt

Chovatelská Stanice Liščí Tlapka

Štěchov 21,
Štěchov,  67971

Co nabízíme?

Chovatelská stanice Liščí Tlapka

Kontaktujte nás